Fæstningen Suomenlinna Sveaborg

Fæstningen Suomenlinna (Sveaborg)

Suomenlinna eller Sveaborg er en havfæstning og et af de mest populære turistmål i Helsinki.

Suomenlinna ligger på seks øer ud for Helsinkis kyst. Fæstningen er bygget for at beskytte byen mod havbaserede angreb og blev afsluttet i 1748. Fæstningen er formet som en femkant, og den har fem bastioner omkring sin omkreds.

Suomenlinna var oprindeligt tiltænkt at være en imponerende hindring for alle fjendtlige skibe, der nærmer sig hovedstadsregionen fra øst gennem Hangö -halvøen, samtidig med at de yder søfartssupport til at forsvare Helsinki mod søoverfald. Som følge heraf så det aldrig militær aktion, mens det tjente som en befæstning til Helsinki – eller militær aktion igen, indtil 1944 da det blev taget af russiske styrker under anden verdenskrig.

Suomenlinnas historie

Suomenlinna er en havfæstning ved kysten af Helsinki, Finland. Det blev bygget af Rusland mellem 1748 og 1852 og omdøbt til “Sveaborg” efter finsk uafhængighed i 1917. Fra 1918 til 1940 var Suomenlinna hovedkvarter for den finske flåde.

Sveaborgs historie er pakket ind i lag af krige, politik, legender og kærlighedshistorier. Historien begyndte med byggeriet i 1748, da Rusland byggede en ny havfæstning ved kysten nær Helsinki, som de kaldte “Sveaborg”. Byggeriet fortsatte indtil 1852, da det blev den største havbefæstning i Europa i løbet af denne tid. I 1917 fik Finland sin uafhængighed af Rusland, så Sveaborg blev omdøbt til “Suomenlinna”.

Hvad bruges Suomenlinna befæstningen til i dag?

I dag er det et UNESCO World Heritage Site og er vært for et museum, der giver besøgende en informativ rundvisning i befæstningerne.

Museet består af fire celler, to klokketårne og to kanoner. Turen starter ved disse udstillinger og fortsætter derefter med at udforske alle bygninger i Sveaborg.

Sådan kommer du dertil og parkeringsinformation for besøgende

Der er færger der sejler til Suomenlinna året rundt, og i sommerhalvåret er der også havnebusser. Det tager ca. 15-20 minutter at sejle ud til Sveaborg.