5 oplevelser i findlands hovedstad

Must-dos i Helsinki – 5 oplevelser i Finlands hovedstad

Overvejer du at tage på ferie i Helsinki? Finlands hovedstad byder på masser af spændende aktiviteter, og byen er den oplagte destination til din næste ferie eller forlængede weekend. Du kan få store oplevelser indenfor både kunst, arkitektur og natur. Uanset om du foretrækker en spændende fodboldkamp, en berigende museumstur eller en hed tur i sauna, så kan du finde det i Helsinki. Vi har samlet fem ideer til oplevelser, som er værd at opleve, når du holder ferie i den finske storby i denne artikel.

Oplev kulturen

I Helsinki er der flere kunstmuseer med dragende og fascinerende udstillinger. Du kan eksempelvis besøge Kiasma, som er det finske statsmuseum for kunst. Du kan gå på opdagelse i museets faste samling, og blive lidt klogere på den finske kunsthistorie. Museet har også skiftende udstillinger med samtidskunstnere. Udstillingerne kan bestå af alt fra installationskunst til performanceværker til moderne maleri, som med sikkerhed vækker stof til eftertanke. Med et besøg på Kiasma, er du garanteret en stor, kulturel oplevelse.

Helsinki byder også på masser af spændende arkitektur. Nyd en gåtur i Helsinkis gader, hvorfra du kan du overvære byens interessante byggerier. Helsinki er en velstillet storby med masser af moderne og nyopførte bygninger, og en stor del af byens arkitektur er kendetegnet som nordisk minimalisme. Når du bliver træt efter din gåtur, kan du tage på café og spise en lækker ærtesuppe eller sildemad – begge dele er traditionelle, finske retter.

Til den sportsinteresserede turist

Finlands nationalsport hedder Pesäpallo, og bliver ofte beskrevet som en hurtig og mere actionpræget udgave af amerikansk baseball. Hvorfor ikke finde et sted, hvor du kan overvære et slag pesäpallo, og på den måde få et rigtig autentisk indtryk af den finske kultur?

Hvis du er fan af fodbold, så er et visit på det store stadion Helsinki Olympic Stadion. Det er landets største stadion, og stedet er både vært for fodboldkampe, såvel som store koncerter. Det er det finske landsholds faste arena, og hvis du er heldig, kan du få billetter til én af deres kampe.

Oplev den finske saunakultur

Finnerne er særligt berygtede for deres saunakultur. Der er mere end to millioner saunaer i Finland, hvilket er imponerende taget landets størrelse og indbyggertal i betragtning. Man kan roligt sige, at det ikke har været en rigtig tur til Finland uden en tur i sauna. Det er heldigvis ikke en stor udfordring at arrangere en saunatur, og der findes masser af lækre saunaer i den finske hovedstad. Selv Burger King i Helsinki er kendt for at huse en sauna. Du kan også vælge at tage på en arrangeret “sauna crawl”, hvor du besøger flere af byens saunaer. En sand saunatur inkluderer også et iskoldt dyp i havet, og derfor finder den friske turist naturligvis en sauna med adgang til havet.

En stor naturoplevelse

Selvom at Helsinki er en storby, så kan du nemt få en stor naturoplevelse på din ferie. Kører du blot 30 minutters tur fra byens centrum, kan du finde Nuksio National Park. Her kan du opleve smukke, finske landskaber med stille søer og skove. Parken er forbundet af små gangstier, som gør vandreturen nem og ubesværet.

Lidt udenfor Helsinkis kyst ligger et betagende ørige med mere end 300 øer, som du kan udforske til fods eller fra en båd. Hvis du er meget glad for outdoorlivet, kan du sagtens overnatte i én af de mange shelters eller campingområder på øerne. Hvis du er til en mere afslappet naturoplevelse, kan du bestille et cruise, hvorfra du kan læne dig tilbage og nyde den smukke udsigt.