seværdigheder i helsinki

Seværdigheder i Helsinki – 7 steder i Finlands hovedstad der er et besøg værd

Er du ved at finde din næste rejsedestination, og vil du gerne prøve noget der er lidt anderledes? Så er Finland, mere præcist Helsinki, et oplagt og ofte overset valg. Men er du lidt i tvivl om hvad du skal få tiden til at gå med? Bare rolig, vi har fundet 7 ting som du absolut må prøve, mens du er i Helsinki.

Hvis du kunne tænke dig en ferie til Helsinki, så læs med her:

1. Shopping

Helsinki er en storby som alle andre, og byder derfor på endeløse shopping muligheder. Kendte mærker såsom H&M, Zara, Mango og Tiger of Sweden er til at finde, samt en masse lokale butikker som kan tilbyde noget andet, end hvad du er vant til herhjemme. Når du er færdig med at shoppe, eller bare har brug for en pause, kan du sætte dig ved en af de mange cafeer og få lidt lækkert at spise og noget kølig at drikke. Når du er klar igen, så er der også mange små turistbutikker, hvor du kan købe talrige souvenirs til både dig selv og alle dem derhjemme.

2. Sauna

Helsinki og Finland generelt er kendte for deres saunaer, som er en essentiel del af den finske kultur. Med over 3 millioner saunaer i Finland, burde det ikke være noget problem at finde en. En tur i sauna i Helsinki byder på ren afslapning, luksus og selvforkælelse. Så vil du gerne bruge en dag eller eftermiddag til bare at slappe af, så bliver du nødt til at prøve en af de lokale saunaer.

3. Arkitektur

Helsinki er fyldt med gammel og smuk arkitektur. Så køb noget koldt til ganen og tag en eftermiddagstur rundt i Helsinki og beundre de majestætiske bygninger omkring dig. Helsinki katedralen skal bestemt med på listen over seværdigheder du ikke må misse. Temppeliaukio, også kendt som ’Rock Church’ er en halvt underjordisk kirke lavet af fjeld, som er et must see for alle der kommer til Helsinki.

4. Natur

Kunne du godt tænke dig en storbyferie, men også lidt natur, så har Helsinki mange flotte naturområder meget tæt på. Besøg for eksempel Nuksio National Park, hvor du både finder skov, søer og flotte græsarealer, blot 30 minutter fra central Helsinki. 

5. Fæstningen Suomenlinna

Fæstningen Suomenlinna ligger ikke teknisk set i Helsinki, men blot en kort færgetur fra Helsinki havn. Fæstningen er spredt udover 6 forskellige øer og består af en gammel fæstning fra 1800-tallet og naturområder, som du absolut ikke må gå glip af. Fæstningen er som sagt kæmpe stor, og det kan derfor være en god ide at afsætte god tid til netop denne turistattraktion. 

6. Old Market Hall

Hvis du er interesseret i det finske køkken, så er et besøg til Old Market Hall til dig. Den gamle bygning fra 1900-tallet er nemlig hjemsted for adskillige boder, hvor lokale kan sælge deres varer. Der er derfor rig mulighed for at få en smag for den finske cuisine, samt komme i snak med de lokale. 

7. Helsinki Tram System

Hvis du gerne vil rundt i Helsinki, men ikke helt kan overskue den lange gåtur, kan du med fordel tage en tur i deres Tram System. Vognene kører midt ude på gaden i Helsinki, og kan derfor give dig en tur rundt i hele byen. Det kan også bruges hvis du blot vil have et overblik over byen, så du har bedre styr på, hvor du skal hen. Uanset hvad så er det bestemt værd at prøve en tur i en af de gamle vogne. 

Helsinki bliver tit overset, når man snakker om rejsedestinationer. Det er en skam, da byen byder på så mange forskellige oplevelse, både inden for historie, kultur, arkitektur og mad. Det kan derfor varmt anbefales at tage en tur til Helsinki denne sommer.