Tid til at gå efter Sydens Sol frem for Helsinkis kulde_ Her er et rejsemål sydpå du ikke vil glemme

Tid til at gå efter Sydens Sol frem for Helsinkis kulde? Her er et rejsemål sydpå du ikke vil glemme

Er du også træt af kulde, vinter, regn og sne? Har du fået nok af Helsinkis kulde, og trænger du i stedet for til varme, solskin og en masse D-vitamin, så bør du læse med her!

Mennesket har brug for lys og varme. Både lys og varme bidrager til, at mennesket i højere grad føler sig veltilpas og glad. Derfor er det også udfordrende at komme gennem de mange måneder med kulde, mørke eftermiddage og regnvejr.

Vinterkulden gør, at huden bliver tør og trænger til fugt. Kulden gør også, at både læber og hænder sprækker. Vinteren giver kolde tæer i skoene, konstant snot næse og snue – og kræver desuden også, at man er klædt i uld fra top til tå. Du kan heldigvis slippe ud af vinterkulden og mørket med en ferie på Gran Canaria

Vidste du, at du kan opleve “ørken?”

Gran Canaria er kendt for Maspalomas, som er store sanddyner. Mange forveksler nemt dette med ørken, da det ligner det. Du finder dette paradis på sydkysten af Grand Canaria. Dette er oprindeligt et fredet naturreservat, og du kan derfor få en af de helt store naturoplevelser, når du besøger stedet.

Vil du med en tur i højderne?

Hvis du elsker suset af adrenalin og ikke er bange for højder, er klippen, Roque Nublo, absolut et besøg værd! Du finder klippen på midten af den solskinsrige ø. Der er tale om en vulkansk klippe, og den befinder sig 1813 meter over havets overfalde. Af gode grunde er dette derfor øens højeste punkt,

Du kan køre i bil eller på scooter derhen. Du vil som regel blive mødt af en smule trafik, men ellers er selve trafikforholdene fine. Du kan sågar gøre flere hyggelige pitstops undervejs. Eksempelvis findes der den fineste, lille bjerglandsby, der hedder Fagata, som du kan aflægge et besøg.

Når du endelig når parkeringspladsen ved Roque Nublo, kan du parkere din bil eller scooter og starte din vandring op i højderne. Her finder du en cirka 1,5 kilometer lang sti. Der er gode forhold til vandring, og stien er både sikker og behagelige at gå på. Det er dog altid værd at anbefale, at du medbringer et par gode sko til at gå ruten i. Det er mest behageligt for dig selv, og du mindsker samtidig også risikoen for at falde eller glide, som hvis du havde klipklappere på.

Turen op til toppen er smuk, og du har allerede her en fantastisk udsigt. Når du når toppen vil du dog se, hvilken magisk udsigt du får over hele øen. Det siges, at man på skyfrie dage kan se hele vejen til Tenerife.

Trænger du til velfortjent afslapning?

Alle mennesker har behov for at strække stikket en gang imellem. Den bedste måde at gøre dette på, er ved at rejse sydpå. Findes der et bedre eller mere oplagt sted til at nyde sydens sol end netop Gran Canaria? Det tror jeg næppe.

Her kan du dase ved de utallige strande, nyde solens varme stråler og lade dig nedkøle i havets friske bølger. Du kan sove middagslur på stranden til lyd af bølgeskvulp. Du kan drikke kolde øl i skyggen af palmetræet eller spise store, lækre is i solen. Du kan læse krimier, høre podcast eller lydbøger – og bare nyde nuet.

Det bedste sted at komme helt ned i tempo og mærke efter, hvad du i virkeligheden har behov for. Det smarte er netop, at du kan kombinere både afslapning med eventyr og nye oplevelser. Det må siges at være en ferie, der rummer det hele.

Selvom steder som eksempelvis Helsinki er skønne – og også et sted du kan slappe af – er det noget helt andet, at komme til varmere himmelstrøg langt væk fra den hektiske hverdag med utallige gøremål.

Hvilken måde er bedst at opleve og se øen på?

Der er mange måder at se øen på. De mest hyppige – og de mest oplagte – er at leje enten en scooter eller bil. Er I en familie afsted, særligt med mindre børn, bør I altid vælge bilen fremfor scooteren. Hvis I blot er på kærestetur eller to venner, der er afsted, kan scooteren være et godt valg, der både giver mange muligheder for at komme rundt og også er en billig løsning at transportere sig på.

Der er fin infrastruktur og gode veje, således man sagtens kan køre rundt – både på scooter og i bil. Øen har et kuperet terræn, og du vil derfor opleve at komme op i højderne. Har du tendens til køresyge, kan det være godt at tage en køresygepille inden afgang. Særligt hvis I fragter jer i bil. Her kan diverse hårnålesving og pludselig opbremsninger give anledning til kvalme.

Derudover er der mange gode muligheder for at vandre og opleve naturen på nærmeste hold. Du kan eksempelvis vandre ved Roque Nublo, som allerede er nævnt. Det er altid godt at sørge for at pakke det fornødne udstyr og sørge for at medbringe både vand og mad. Dette er godt, når man begiver sig ud i de høje temperaturer.

Derudover er det også muligt at køre med bil eller scooter til flere af vandrestierne, således man undgår at vandre for lange strækninger. Det er en god måde at kombinere turen på.

Er man mere til offentlig transport, har Gran Canaria også meget af det. Det kan dog være, at transporten er mindre fleksibel, hvis ikke det er i højsæsonen. Det er altid godt at undersøge dette, inden man tager afsted. På den måde er man klædt godt på fra start.